Marakujový olej, luxusné zázrak pre omladenie vašej pleti

Marakujový olej, luxusné zázrak pre omladenie vašej pleti
Rubrika: Omladenie pleti 13.08.2018
tlač

Marakujový olej možno ako kozmetickú ingredienciu vôbec nepoznáte. Ale mali by ste! Podporí váš boj proti vráskam, nadmernej pigmentáciu, pleť tiež upokojuje, a dokonca podporuje jej prečistenie.

Marakujový olej prirodzene bohatý na živiny rozmaznáva a vyživuje pleť vďaka obsahu mastných kyselín a poskytuje jej antioxidačnú ochranu. Patrí k drahším typom prírodných olejov a získava sa z dvoch druhov mučeniek. Oleje z oboch druhov sú si však pomerne podobné.

Dva druhy exotického ovocia

Slovo maracuja pochádza z Amazónie. Tu tiež rastie "passion fruit", teda mučenka jedlá (passiflora edulis), ktorej semienka sú bohaté na prírodné oleje a ktorých extrakciou za studena sa získava marakujový olej jemne oranžovej farby s ľahkou konzistenciou. Ľahko a rýchlo sa vstrebáva do pleti, na ktorej neutvára nežiaduci mastný, nepriepustný film.

Väčšina marakujového oleja však pochádza z "passion flower", teda mučenky opletavej. Mučenka opletavá je krásna rastlina, ktorá má aj rad pozitívnych zdravotných účinkov. Už Aztékovia z týchto blahodárnych účinkov ťažili, rovnako ako Indiáni v srdci Amazónie.

Obľúbené sérum C-Tetra + Intense s vysokým obsahom vitamínov C a E obsahuje marakujový olej z mučenky jedlej, spoločne so skvalénom, červeným ženšenom a vitamínom F!

C-Tetra + Intense C-Tetra + Intense Produkt je novou verziou séra CE-Tetra, obohatený o vyššiu dávku vitamínu C, vitamínu F a o prírodné extrakty. Obľúbili ste si prípravok C-Tetra a chcete niečo ešte účinnejšie? Alebo potrebujete výraznejší účinok pre zrelú pleť? C-Tetra + Intense je účinné sérum, ktoré pomáha chrániť pleť proti voľným radikálom. Pôsobí ako antioxidant, spomaľuje proces starnutia a rozjasňuje pokožku. Inovatívnou formou dodáva pleti dôležitý vitamín C, vďaka novému spôsobu uvoľňovania dostanete ten najlepš

Ako je to s využitím dvoch typov marakujových olejov v kozmetike?

Výnimkou nebýva, ba je skôr pravidlom, že je marakujový olej v kozmetických produktoch výsledkom miešanie olejov z dvoch druhov na zvýraznenie a zachovanie ich najlepších vlastností. Výsledný olej je ľahký a príjemne hydratuje pleť, ktorú nielen, že zvlhčuje, ale bráni tiež jej vysúšaniu.

Ako pozitívne marakujový olej pôsobí na pleť? Je účinný proti zápalom v pleti, ktorú hydratuje a chráni ju pred oxidačným stresom, uľavuje od svrbenia.

Marakujový olej patrí medzi tzv. nosné oleja, čo znamená, že je síce prospešný pleti a organizmu sám o sebe, zároveň je ale schopný do seba pojať aj ďalšie aktívne látky a oleja, ktorých účinok navyšuje.

 

Nabitý živinami pre vašu pleť

Medzi hlavné živiny, ktoré olej obsahuje, patrí kyselina alfa-linolénová, beta-karotén, draslík, flavonoidy, fosfor, kyselina linolová, kyselina olejová, kyselina palmitová, kyselina stearová, vápnik a vitamíny A, C a E.

Pretože obsahuje veľké množstvo vitamínu C, podporuje marakujový olej novotvorbu kolagénu v koži. Keďže kolagénu v pleti, a zároveň v celom organizme s rastúcim vekom ubúda, dochádza k vzniku jemných liniek, vrások a povolenia kontúr. Podpora jeho produkcie je preto vítaným spoločníkom v boji proti predčasnému starnutiu kože.

Čo sa týka kolagénu v tele, jeho hladinu v tele môžete navýšiť napríklad užívaním potravinových doplnkov s jeho obsahom. Prečítajte si o tom, prečo je taký dôležitý a ako vlastne doplnky stravy s jeho obsahom fungujú:

Kolagén je pevnejší ako oceľ! Rovnako pôsobí aj v koži Kolagén je pevnejší ako oceľ! Rovnako pôsobí aj v koži Kolagén je hlavná štrukturálna bielkovina v koži. Hrá kľúčovú úlohu v stavbe buniek, tkanív a orgánov. Ak by nebolo kolagénu, naše telo by sa doslova rozpadlo.Tiež dodáva koži silu a pevnosť, plus je zodpovedný za jej vypnutý, mladistvý vzhľad bez vrások.

Vhodný paradoxne aj pre mastnú pleť

Hoci ide o olej, z jeho aplikácie môže okrem suchej pleti ťažiť aj pleť mastná. Ako je to možné? Marakujový olej totiž reguluje produkciu kožného mazu, a na pleti nezanecháva mastný film.

Podporou vlastnej hydratácie pleti dochádza k prirodzenému postupnému znižovaniu produkcie mazu. Suchej pleti prináša naopak jeho aplikácia úľavu od pnutia, hydratáciu a výživu, čo sa potom odráža na pleti, ktorá je viditeľne jemná, vyhladená a svieža.

Omladenie nielen očného okolia

S týmto účinkom súvisí aj vplyv marakujového oleja na starnutie pleti. Čím je totiž pleť suchšia a čím menej v sebe zadržiava vody, tým viac je náchylná k vzniku jemných liniek a neskôr vrások. Práve obsah vlahy dodáva totiž pleti na objeme.

Marakujový olej vďaka obsahu mastných kyselín, ako kyseliny linolovej, palmitovej a stearovej, hĺbkovo vyživuje bunky pleti, ktorej tak dodáva objem. Za ďalšie anti-aging efekt marakujového oleja je zodpovedný spomínaný vitamín C a jeho vplyv na novotvorbu kolagénu.

Marakujový olej môžete pokojne používať aj na očné okolie, nedráždi a vyživí aj veľmi tenkú a citlivú pleť. Pretože nemastí, nemusíte mať obavy, že sa vám kvôli nemu bude rozmazávať riasenka na spodných riasach. Naopak vám pomôže od vrások a neestetických kruhov pod očami. S jeho aplikáciou skrátka neoľutujete. Zlepší elasticitu, textúru pleti a tú farebne zjednotí.

Podporuje pleť v ochrane pred slnkom

Vitamín C na pleť pôsobí i inak pozitívne, pretože posilňuje odolnosť pleti voči ultrafialovému žiareniu. Neznamená to síce, že by ste sa mali vykašľať na krém na opaľovanie a spoľahnúť sa na vitamín C, ale každá podpora sa predsa hodí.

Topicky aplikovaný vitamín C si poradí so starnutím pleti a opraví aj fotopoškodenie Topicky aplikovaný vitamín C si poradí so starnutím pleti a opraví aj fotopoškodenie Vitamín C chráni organizmus pred chrípkou, keď ho však aplikujete topicky, teda priamo na pleť, pomôže vám zachovať mladistvý vzhľad a navyše zlepší stav pleti poškodenej slnečným žiarením.

Okrem vitamínu C obsahuje marakujový olej tiež vápnik a fosfor, a spoločne toto trio zlepšuje vzhľad pleti poškodenej slnečným žiarením, pre ktorú je typický unavený vzhľad a nerovnomerný farebný tón. Pleti prepožičiava naopak rozžiarený vzhľad.

Tlmiť dokáže marakujový olej tiež zápalové procesy v koži, preto je vhodný aj pre tých, ktorí trpia kožnými problémami typu lupienka a ekzém, pozitívny vplyv má vďaka antibakteriálnemu pôsobeniu tiež na akné a prináša úľavu a podporuje hojenie v prípade spálenia od slniečka.

Marakujový olej obsahuje kyselinu linolovú, ktorá sa zvyčajne nedostáva v dostatočnom množstve mastnej a aknóznej pleti. Kožný maz s jej nízkym obsahom býva hutný, tuhý a presne taký, ktorý vo výsledku zanáša kožné póry a je doslova živnou kultúrou pre baktérie spôsobujúce akné. Tým, že kyselinu linolovú pleti dodáte, zlepšíte kvalitu kožného mazu, a tým pádom si uľavíte od akné. Marakujový olej navyše pôsobí antibakteriálne a z pleti odstraňuje škodlivé patogény. Proste "win-win".

V prípade esenciálneho oleja pôsobí proti stresu, úzkostiam, pôsobí proti astme, kašľu. Okrem toho jeho vôňa napomáha pri nespavosti, upokojuje a pri masáži podporuje úľavu od bolestí svalov.

Koniec článku