Tieto tipy pre skvelú a mladistvú pleť musíte poznať (a vsadíme sa, že zatiaľ nepoznáte!)

Tieto tipy pre skvelú a mladistvú pleť musíte poznať (a vsadíme sa, že zatiaľ nepoznáte!)

Asi už dodržiavate určité dobre známe pravidlá starostlivosti o pleť. Zoznámte sa ale s našimi tipy, ktoré vám a vašej pleti pomôžu ešte viac zažiariť!

1. Chráňte sa

Najlepším spôsobom, ako udržať svoju pleť mladistvú, je jej dôsledná ochrana pred ultrafialovým žiarením, čo docielite jedine tak, že na ňu nanesiete dostatočné množstvo širokospektrálneho ochranného produktu. Termín širokospektrálny značí, že chráni nielen pred UVB lúčmi (o tom informuje hodnota SPF), ale aj pred UVA žiarením. Koľko produktu by ste mali naniesť na pleť? Asi polovicu čajovej lyžičky. Nezabudnite na oblasť kopírujúci líniu vlasov, uši, krk a dekolt a samozrejme na pery!
 
Vyskúšajte Dermaheal opaľovací krém s SPF 50!
Dermaheal opaľovací krém SPF50 Dermaheal opaľovací krém SPF50 Chystáte sa vystaviť vašu pokožku intenzívnemu slniečku? Máme pre vás vysoko účinný ochranný krém s faktorom 50 a trojitou ochranou proti UVB žiareniu. Dermaheal opaľovací krém nielen ochráni, ale pôsobí intenzívne proti vzniku vrások a pokožku hydratuje. 38 €
 

2. Vyhnite sa "brutálnym" čistiacim produktom

Pleť nie sú hrnce a panvice! Čistiť by ste ju preto mali čo najcitlivejšie a najjemnejšie, žiadne drhnutie, škrabanie a podobne. Skrátka to s čistením nepreháňajte a používajte produkty, ktoré nie sú na báze detergentov, ideálne sú umývacie peny či gély bez obsahu alkoholu.
 
Pre citlivú pleť náchylnú k podráždeniu je ideálna jemná pena na čistenie pleti Gentle Cleanse.
GENTLE CLEANSE GENTLE CLEANSE Na čistenie citlivej pokožky je ideálne používať jemné, nedráždivé prípravky, ako je pena GENTLE CLEANSE. Odstraňuje nečistoty, kožný maz i make-up. Vďaka zvlhčujúcim látkam bude po použití vaša pokožka hodvábne hladká a hydratovaná. Bonusom je krásna rozmarínová vôňa tejto peny. 21,60 €
 
Chráňte sa veľmi peniacich čističov, ktoré môžu narušiť ochrannú kožnú bariéru a pleť zanechávajú popínavú, suchú a náchylnejšie k poškodeniam. Môžu byť aj príčinou vzniku jemných liniek, vrások a nadmernej citlivosti.
 

3. Pokiaľ máte suchšiu pleť, nepoužívajte toner

Tonery boli vynájdené, aby obnovovali prirodzené pH pleti potom, ktoré narušilo umývanie. Pokiaľ ale máte produkt na umývanie pleti s vyváženým pH, toner už stráca svoju hlavnú funkciu a pôsobí iba pre dočistenie pleti, stiahnutie rozšírených pórov a redukciu nadmerného kožného mazu. Ak ale máte pleť suchú, toner prestaňte používať. Zbytočne by totiž vašu pleť přesušoval.
 
 mladistvá pleť 
 

4. Vyberajte si produkty na pleť bez parfumácie

Parfumové zložky produktov bývajú často príčinou alergických reakcií kože. Najmä ak je vaša pleť citlivá, na produktoch hľadajte označenie "fragrance-free" alebo "bez parfumácie". Pozor si dajte, ak je na produkte napísané "uscented", kedy už produkt môže obsahovať malé množstvo parfumových látok, ktoré majú zamaskovať pach aktívnych látok.
 
Bez parfumácie sú všetky produkty z portfólia britskej značky Medik8.
 

5. Používajte multifunkčný hydratačný krém

Kvalitný denný krém by toho mal obsiahnuť viac, minimálne pleť hydratovať a chrániť. Mal by tiež obsahovať antioxidanty, ktoré podporujú ochranu a omladenie pleti. Pretože je potrebné pokožku chrániť pred ultrafialovým žiarením, mal by denný krém obsahovať tiež širokospektrálnu ochranu proti slnečnému žiareniu.
 
Jeden taký je aj hydratačný denný krém Advanced Day Total PRotect, ktorý pôsobí proti vráskam, zjemňuje, hydratuje a chráni pred slnečným žiarením.
ADVANCED DAY TOTAL PROTECT ADVANCED DAY TOTAL PROTECT Potrebujete hydratovať pokožku a zároveň redukovať vrásky? Radi by ste pleť chránili pred slnečným žiarením? Tento bohatý revitalizačný denný krém poskytuje komplexné anti-ageing a hydratačné riešenie pre zrelú a normálnu až suchú pleť. Navyše obsahuje SPF 30, takže pokožku chráni pred UV žiarením. 68 €
 

6. Dodržujte pravidlá vrstvenia

Pokiaľ na pleť aplikujete viac produktov, je potrebné dodržiavať isté zákonitosti. Medzi tonizáciou a aplikáciou hydratačného krému by ste pleti mali dopriať tiež koncentrovanú starostlivosť v podobe sér či čistých vitamínov. Ako postupovať? Ako prvé nanášajte produkty s najnižšou hutnosťou a pokračujte k tým nejhutnejším. Každý produkt však nechajte dostatočne vsiaknuť do pleti!
Prečítajte si, aké sú základné pravidlá vrstvenia kozmetických produktov Prečítajte si, aké sú základné pravidlá vrstvenia kozmetických produktov Ak ste ešte neprenikli do tajov toho, ako správne nakombinovať kozmetické produkty, a skrátka len na pleť "patláte" krémy a séra, ako vám prídu pod ruku, je náš článok určený presne pre vás! Naniesť totiž na pleť jednotlivé produkty v správnom poradí tak, aby ste z ich účinkov mohli ťažiť čo najviac, to nie je len tak.
 

7. Získajte vzhľad "pobozkaná slnkom"

Viete, čo dokáže omladiť o roky? Zjednotený farebný tón pleti. To dosiahnete aplikáciou mejkapu či BB krému alebo CC krému. My jednoznačne odporúčame CC krém, ktorý tiež patrí k multifunkčným produktom, ktoré sme si obľúbili. Vedľa toho, že vaša pleť získa po aplikácii jednotný odtieň, tiež ju upokojí, hydratuje, napomôže vyhladeniu vrások a navyše pleť ochráni pred slnkom vďaka SPF 30!
Dermaheal CC – odtieň Tan Beige Dermaheal CC – odtieň Tan Beige Zredukujte všetky nedostatky pokožky s týmto multifunkčným krémom určeným pre kompletnú korekciu. Dermaheal CC krém hydratuje, rozjasňuje, upokojuje a zároveň chráni pred slniečkom. A všetko to vie výborne! Odtieň Natural Beige (prirodzene béžová) je vhodný pre svetlejšie typy pokožky. 23 €
 

8. Používajte exfoliátor

Nenechajte svoju pleť dusiť pod nánosom odumretých kožných buniek a nečistôt! Obľúbenými pomocníkmi pri exfoliácii, teda odstráneniu vrchných odlučujúcich sa buniek kože, sú AHA a BHA kyseliny. Alfa-hydroxykyseliny napomáhajú uvoľneniu buniek na povrchu kože, ktoré sú príčinou unaveného vzhľadu pleti a upchatých pórov, a podporujú ich odlúčenie. Popri tom Beta-hydroxykyseliny vstupujú do pórov, kde stimulujú rozpustenie kožného mazu a redukujú akné, a to dokonca aj to, ktoré sa ešte len tvorí pod povrchom kože.
 
AHA a BHA kyseliny nájdete v produkt na prečistenie pórov Surface Radiance Cleanse.

9. Správne odlíčenie je základ

O dôležitosti odlíčenia a vyčistenia pleti boli popísané stohy papiera. Aj tak na neho, ale veľa žien "kašle" alebo sa neodličuje správne. Lenže dobre vyčistená pleť, to je priama cesta k jej dokonalému a zdravému vzhľadu. Správne odlíčenie tiež zlepšuje absorpciu účinných látok do pleti.
 
Existuje nejaký tip, ako odlíčenie nevynechať? Najlepšie je odlíčiť sa hneď, ako prídete domov. Ruky si predsa po ceste domov idete tiež umyť hneď, tak prečo to nespojiť? Rozhodne je tak väčšia šanca, že to urobíte, než si pôjdete ľahnúť. A ak sa vám myšlienka na to odličovať sa hneď po príchode nepáči, potom si na nočný stolík aspoň položte odličovač a odličovacie tampóny. Odlíčenie v polohe "ležmo" je totiž rozhodne lepšie než žiadne. Rovnako tak si ako núdzovkou na nočný stolík postaviť aj nejaké to sérum alebo nočný krém, ak bývate pravidelne leniví na to, dôjsť si každý večer na svoj rituál do kúpeľne.
 
Na odlíčenie očí sa skvele hodí Eyes & Lips Micellar Cleanse, tvár potom môžete dočistiť krémovým čističom Cream Cleanse.
 

10. Proti zápalu

Používajte produkty, ktoré posilňujú ochrannú funkciu kožnej bariéry a obsahujú protizápalové zložky, ktoré znížia chronické poškodenie pleti spôsobené ultrafialovým žiarením či nečistotami vo vzduchu. Správne fungovanie kožnej bariéry je okrem iného dôležité preto, že bráni nadmernému vysúšaniu pleti a jej precitlivenosti a vzniku dermatitíd.
 

11. Dajte na vitamíny

Výživa je pre zdravie epidermis nevyhnutná, a to ako zvonku, tak aj zvnútra. Táto najvrchnejšej vrstva kože má ochrannú funkciu, pre svoje správne fungovanie však potrebuje 23 základných vitamínov, ktoré je potrebné  do organizmu dodať. Konzumujte ich v podobe vyváženej stravy či výživových doplnkov. Vhodný je BEAUTIFUL SKIN by Brandeis Clinic určený pre zdravie a krásu pleti.
 
Aplikovať ich však môžete aj lokálne priamo na pleť. Najvhodnejšie pre topickú aplikáciu sú vitamíny A, C a E. Vitamíny C a E používajte na deň, vitamín A potom výhradne na noc.
 
Vitamíny C a E nájdete v antioxidačnom sére C-Tetra, ktoré používajte na tvár ráno, na noc používajte retinolové sérum Retinol 3 TR.
 

12. Hľadajte peptidy

Pri topickej aplikácii môžu byť peptidy veľmi nápomocné v omladení pleti. Ich špecifické druhy môžu redukovať prítomnosť vrások a jemných liniek a sú neinvazívne alternatívou injekčného omladenia pleti.
 
Biomimetické peptidy nájdete v kréme proti vráskam Dermaheal Cosmeceuticals.
Krém Dermaheal Cosmeceutical Krém Dermaheal Cosmeceutical Zabudnite na botulotoxín! Máme pre Vás krém, ktorý dokáže urobiť s Vašou pleťou zázraky. Rastové faktory a peptidy produkujú nové kožné bunky a zvládnu efektívne omladiť pokožku. Krém proti vráskam aký ste vždy chceli. 89 €
 

13. Používajte dermavalček

Dermaváleček či dermaroller napomáha obnoviť pevnosť starnúcej pleti na tvári, krku a celom tele. Podporuje vyhladenie jemných liniek, zlepšuje vzhľad jaziev a ako bonus podporuje absorpciu aktívnych látok z ďalších kozmetických produktov.
 

14. Starajte sa o krk

Starostlivosť o krk má tendenciu mnoho ľudí zanedbávať. V súčasnosti sa navyše pridáva ďalší problém, a to tzv. "tech-neck", teda v preklade "technický krk", ktorý vzniká neustálym sledovaním mobilného telefónu, kedy je hlava sklonená voči krku v uhle 45 stupňov. To má za následok vznik vrások na krku a predčasného starnutia kože. Preto na pleť na krku aplikujte hydratačný krém a nezabúdajte ani na ochranu pred slnečným žiarením! Ak má vaša pleť tendenciu k nadmernej produkcii kožného mazu, potom voľte skôr ochranu fyzikálnu (minerálnu) ako chemickú. Vedľa toho, ale nešetrite ani na sérach, ktoré na krk taktiež aplikujte, a to ťahmi nahor proti pôsobeniu gravitácie.
 

15. Posilnite prekrvenie

Ako pleť starne, znižuje sa jej zásobenie kyslíkom a živinami. Napríklad pri dosiahnutí sedemdesiatich piatich rokov sa typicky znižuje počet krvných ciev v tvári o 50%. Menej ciev znamená menej živín a kyslíka pre bunky kože. To má za následok unavenú, zašedlú pleť. Ako prekrvenie podporiť? Aspoň na tri minúty denne držte hlavu v predklone - skvelá je na to jogová pozícia downward dog. Pleť na tvári je síce po takomto "cvičení" trošku začervenaná, avšak z dlhodobého hľadiska pleti pomôže.
 
 

S článkom súvisia tieto produkty:

RETINOL 3TR
Vitamínové sérum obsahujúce Retinol a Tokoferol je ideálnym prípravkom na nočnú starostlivosť. Pokožku
100% vegan
40 €
Na sklade - ihneď posielame
EYES & LIPS MICELLAR CLEANSE
Trojfázový micelárny systém EYES & LIPS MICELLAR CLEANSE odlíči vodeodolnú riasenku, vysoko pigmentovanú
100% vegan
V tehotenstve a pri dojčení
19 €
Na sklade - ihneď posielame
Staršie články:
Prečítajte si: 5 zásad starostlivosti o starnúcu pleť
Omladenie pleti1.7.2017

Prečítajte si: 5 zásad starostlivosti o starnúcu pleť

Hoci je vám už cez štyridsať, stále môžete (aspoň, čo sa vzhľadu týče) zvrátiť čas a zlepšiť vizáž starnúcej pleti. Rovnako ako vyzmizíkovať znaky poškodenia pleti.

Ako zamaskovať pupienok po "neodbornom zásahu"? Ide to!
Omladenie pleti29.6.2017

Ako zamaskovať pupienok po "neodbornom zásahu"? Ide to!

Aj napriek varovaniu "nevytláčať" pupienky občas aj tá najpevnejšia myseľ povolí a vrhne sa do "akcie". Samozrejme s vedomím, že celá akcia dopadne skvele a zbaví tvár uhríku. Výsledok, ale býva často skôr k plaču. Našťastie existuje spôsob, ako stopy po vyčíňaní zamaskovať!

Nie je retinol ako retinyl retinoate. V čom je druhý spomínaný lepší? Na omladenie skoro vo všetkom!
Omladenie pleti27.6.2017

Nie je retinol ako retinyl retinoate. V čom je druhý spomínaný lepší? Na omladenie skoro vo všetkom!

Hľadáte účinnú látku na omladenie pleti? Ak ste si doteraz mysleli, že najlepší efekt má retinol, máme pre vás prekvapenie - všetko je inak. "Bratranec" či "nová generácia retinolu", ako retinyl retinoate nazývajú médiá, to totiž zvládne oveľa lepšie.

Tieto kozmetické ingrediencie musíte poznať (a používať). Budete mať po nich totiž krásnu pleť!
Omladenie pleti30.5.2017

Tieto kozmetické ingrediencie musíte poznať (a používať). Budete mať po nich totiž krásnu pleť!

Ak vám kyselina hyalurónová znie ako niečo, čo si rozhodne nechcete dávať na pleť, a ceramidy vám evokujú kuchynské hrnce, potom by ste sa s týmito a ďalšími účinnými zložkami starostlivosti o pleť mali bližšie zoznámiť. Pomôžu vám totiž dosiahnuť mladistvého vzhľadu a odstrániť problémy, ktoré trápia vašu pleť.

Máte suchú pleť? Kyselina pantoténová a panthenol tento problém vyriešia (a fungujú aj proti vráskam)
Omladenie pleti25.5.2017

Máte suchú pleť? Kyselina pantoténová a panthenol tento problém vyriešia (a fungujú aj proti vráskam)

Kyselina pantoténová známa tiež pod pomenovaním vitamín B5 je členom "rodiny" silných vitamínov skupiny B. Jej provitamín panthenol (teda provitamín B5) je jej alkoholovou formou.