Prečo jesť BIO produkty?

Prečo jesť BIO produkty?
Rubrika: Zdravý život 18.06.2020
tlač

Boli ste niekedy v lese zbierať čučoriedky? Ak áno, určite viete, akú fantastickú chuť majú v porovnaní s tými, ktoré nakupujeme v supermarketoch.

Prečo je to tak?

Komerčne pestované produkty obsahujú menej vitamínov, minerálov, fytolátok a antioxidantov. Pestujú sa často na vyčerpanej pôde a sú masívne chemicky hnojené aj postrekované.

Bio potraviny majú viac živín a neobsahujú škodlivé pesticídy, ktoré spôsobujú rakovinu, poškodenie centrálnej nervovej sústavy a vývinové chyby. Jedovaté pesticídy a herbicídy prispievajú k toxickému nánosu a namáhajú našu pečeň.

Bio farmári nechávajú ovocie a zeleninu dozrieť dlhšie na rastline, nespoliehajú na chemikálie, ktoré nútia plody dozrieť predčasne a umelo. Pestujú ich v kvalitnejšej pôde, preto obsahujú až niekoľkokrát viac zdraviu prospešných živín.

Koniec článku