Kyselina kojová

Kyselina s výrazným bieliacim účinkom

Táto látka sa získava z japonských húb a je vedľajším produktom fermentácie, ktorá sa využíva pri výrobe tradičného japonského alkoholického nápoja saké.
 
V kozmetike sa využíva primárne pre svoju schopnosť zosvetliť pokožku. Ako kyselina kojová na pokožku pôsobí? Najprv je potrebné si vysvetliť, ako vlastne pleť získava svoju farbu. Telo prirodzene produkuje pigment známy ako melanín skrze špecializované bunky zvané melanocyty.
 

Okrem hyperpigmentácia vám pomôže aj inak

Keď sa kyselina kojová aplikuje na pleť vo vyššej koncentrácii, chemikálie v nej obsiahnuté ovplyvňujú melanocyty a zasahujú do produkcie melanínu. Ako k tomu konkrétne dochádza nie je zatiaľ presne vedecky vysvetlené, avšak mnoho odborníkov je presvedčených, že látka pôsobí tak, aby v bunkách vôbec nebol odštartovaný proces výroby pigmentu, a to skrz enzým tyrozinázy.
 
Osoby s veľmi citlivou pleťou môžu po aplikácii kyseliny kojovej zaznamenať začervenanie či svrbenie pleti, však všeobecne možno povedať, že kyselina kojová je pleťou veľmi dobre tolerovaná.
 
Kyselina kojová je klasifikovaná tiež ako antioxidant, pretože bojuje proti negatívnym účinkom voľných radikálov na organizmus a pleť, a zabraňuje tak známkam starnutia pleti. Okrem toho má kyselina kojová aj antibakteriálne účinky, preto sa využíva aj v produktoch regulujúcich prejavy akné.
 
 kyselina kojová 
Prečo nakúpiť u nás?
  • Doprava zdarma nad 60€Doprava zdarma nad 60€
  • Netestované na zvieratáchNetestované na zvieratách
  • 100 % tovar na sklade100 % tovar na sklade
  • Sme výhradný distribútorSme výhradný distribútor
  • Už 18 rokov na trhu18Už 18 rokov na trhu
  • Vzorky zadarmo k nákupom nad 38€Vzorky zadarmo k nákupom nad 38€
  • Online poradňa s reakciou do pár minútOnline poradňa s reakciou do pár minút
  • Darčeky k nákupu a pravidelné akcieDarčeky k nákupu a pravidelné akcie