Oxid zinočnatý

Zložka, ktorá sa často využíva v opaľovacích krémoch pre svoje vlastnosti chrániť pleť pred ultrafialovým žiarením

Oxid zinočnatý je topicky aplikovaný ochranný prvok, ktorý pôsobí čiastočne tiež antisepticky. Okrem opaľovacích krémov nachádza uplatnenie v náplastiach, pastách, mastiach a dentálnych cementoch.

Biely prášok

Anorganická látka oxid zinočnatý má podobu bieleho prášku, ktorý je nerozpustný vo vode. Široko sa využíva ako aditívum v mnohých materiáloch a produktoch vrátane gúm, plastov, keramiky, skla, cementu, lubrikantov, farieb, mastí, lepidiel, tmelov, pigmentov, potravín, batérií, feritov a spomaľovačov horenia.

Vyskytuje sa prirodzene ako minerál zinkit, väčšina oxidu zinočnatého sa však produkuje synteticky.

Do produktov sa pridáva pre svoju schopnosť chrániť pleť pred spálením slnečným žiarením a ďalším poškodením ultrafialovým žiarením. Využíva sa ale aj proti mnohým ďalším kozmetickým problémom, napríklad v detských púdroch a krémoch proti zapareniu, vyrážkam, v ampónoch proti lupinám a antiseptických mastiach.

Prečo nakúpiť u nás?
  • Doprava zdarma nad 60€Doprava zdarma nad 60€
  • Netestované na zvieratáchNetestované na zvieratách
  • 100 % tovar na sklade100 % tovar na sklade
  • Sme výhradný distribútorSme výhradný distribútor
  • Už 19 rokov na trhu19Už 19 rokov na trhu
  • Vzorky zadarmo k nákupom nad 38€Vzorky zadarmo k nákupom nad 38€
  • Online poradňa s reakciou do pár minútOnline poradňa s reakciou do pár minút
  • Darčeky k nákupu a pravidelné akcieDarčeky k nákupu a pravidelné akcie