Požltový olej

Hydratačný olej z požlta farbiarskeho

Požlt farbiarsky je stará rastlina pochádzajúca z Indie. Pestuje sa predovšetkým pre svoje semená, z ktorých sa za studena lisuje olej s vysokým obsahom kyseliny linolovej, esenciálne nenasýtenej mastnej kyseliny. Požltový olej sa využíva nielen ako výživná potravina, ale aj ako súčasť kozmetických produktov.

Proti starnutiu pleti

V kozmetických produktoch pôsobí proti starnutiu pleti, podporuje jej pružnosť a zachováva hydratáciu. Zvlhčuje povrch pleti, ktorá vďaka tomu získava rozžiarený, svieži vzhľad. Produkty s jeho obsahom sú preto vhodné nielen na starostlivosť o starnúcu pleť, ale podporujú aj pleť suchú či citlivú so sklonmi k podráždeniu. Navyše koži napomáha zadržať v sebe vodu.

Prevencia suchej pleti

Kyselina linolová, omega-6 mastná kyselina, a vitamíny, ktoré požltový olej obsahuje, pôsobia preventívne proti suchej, hrubej pleti, navyše napomáhajú aj jej prečisteniu od nečistôt a prebytočného kožného mazu. Požltový olej preto môže byť účinným prostriedkom proti ekzémom, zlepšovať stav lupienky a dokonca akné.

Ako potravina má požltový olej ešte dlhšiu históriu používania. V súčasnosti sa nezriedka nachádza v majonéze, šalátových dresingoch, ale aj dezertoch a trvanlivom pečive.

Prečo nakúpiť u nás?
  • Doprava zdarma nad 60€Doprava zdarma nad 60€
  • Netestované na zvieratáchNetestované na zvieratách
  • 100 % tovar na sklade100 % tovar na sklade
  • Sme výhradný distribútorSme výhradný distribútor
  • Už 19 rokov na trhu19Už 19 rokov na trhu
  • Vzorky zadarmo k nákupom nad 38€Vzorky zadarmo k nákupom nad 38€
  • Online poradňa s reakciou do pár minútOnline poradňa s reakciou do pár minút
  • Darčeky k nákupu a pravidelné akcieDarčeky k nákupu a pravidelné akcie